HiProFile Boston: Det bedste netværk er en strategisk Plan

Ledende medarbejdere er generelt meget gennemført på deres daglige aktiviteter inden for deres respektive industrier. De fleste er dog ikke faglærte i hvad er ofte det sværeste job, de nogensinde har haft-at finde et job. Mange af disse mænd og kvinder har ikke haft til at lede efter en ny stilling i 10, 15 og endda 20 år. Situationen forværres af det faktum, at vores cyklisk økonomi nu ændrer radikalt hvert år, placere en gang-secure ledere i situation, at “bunden falde fra nedenunder dem” på et tidspunkt, når de er dårligt forberedt på at “rulle med slag.” En topleder kan være højt kvalificerede for en række ønskeligt positioner, men faktum er, at han/hun simpelthen bare ikke ved hvordan man finder dem.
Mens nogle fagfolk er naturligvis udgående og kommunikative færdigheder og talenter, er mange andre ikke. Uanset evne, meget få faktisk ser frem til at gennemføre universelle mandatet for den ledende executive jobsøgende: netværk!
De fleste ledere få stillinger i netværk. På senior niveau (over $90K) sker mere end 80% af succesfulde overgange via netværk. Jobportaler, aviser og fagblade tegner sig for 3-4%, og personalekonsulenter fylde 12-15%. Klart, der er ingen debat om effekten af netværk. Der er imidlertid stor debat om hvordan det skal gøres.
Mange Se netværk som en besværlig og tidskrævende indsats til telefon næsten nogen, de nogensinde har kendt, der kan tilbyde nogle antydning af hjælp. Deres budskab? En desperat “Jeg har brug for et job!” Næsten uden undtagelse (efter de sædvanlige umotiveret venligheder) svaret er det samme – en tvetydig “Lad mig se hvad jeg kan gøre og komme tilbage til dig,” måske afslutte med “Lad os få frokost engang.” Med gentagelse bliver denne øvelse en selvopfyldende profeti. For jobsøgende, kan det resultere i noget fra mild mismod til dyb depression.
Denne “rolodex tilgang” er ikke virkelig netværk; Det er et tyndt tilslørede bøn om hjælp. Job-søgende er virkelig spørge “Kan du gøre netværk nødvendigt for mig at finde et job?” Invariabel svaret, ligegyldigt hvordan hjerteligt formuleret, er “Nej” Modtagerne af sådanne telefonopkald har sjældent åbne jobs egner sig til, der ringer, og i det usandsynlige tilfælde at de gør, afstå fra at sige noget andet end de ovennævnte “Lad mig komme tilbage til dig.”
Der er få aktiviteter i livet, som ikke kan forbedres med en plan. Effektiv networking er lidt mere strategisk end rolodex tilgang. En veludviklet plan indeholder:
• Et mål — “Hvad er de bedste måder at identificere god Senior Project Director jobs i min felt?” (Bemærk: målet ikke sige ledige jobs, da de fleste arbejdspladser på senior niveauer ikke er ledig.) Gode netværk bør ikke fokusere på identifikation af stillinger, der er få, men om jobsøgning jobsøgende meddelelse af sin værdi for en beslutningstager. Der kan ikke være en ledig stilling, men der kan være et problem, der skal løses.
• Et delmål — “Hvem skal jeg kontakte for at få disse oplysninger?”
• Et gunstigt mål — “Hvem kender jeg, der kan henvise mig til disse mennesker?”
Networking opkaldet bliver nu en serie af kald, som alle er langt mere specifikke og handlingsrettede af kontakten. Der er en langt større chance for en positiv og hjælpsom svar fra folk, når de bliver bedt om at gøre noget i deres magt.
I Resumé er effektive netværk ikke et stort skridt; Det er en serie af strategisk kommunikation, der i sidste ende vil sætte jobsøgende foran den rette person.