SNYKradio anbefaler: Soundwalk collective fylder 10 år

Soundwalk er et international kollektiv med base i New York, der startede med at producere i 2002. I løbet af de sidste ti år har de vundet international anerkendelse for deres arbejde med at re-komponere narrativer på baggrund af lydoptagelser af verden i små, soniske fragmenter. Det lyder abstrakt, og det er det på en måde også, men Soundwalk Collective har evnen til at forbinde et hav af små intime optagelser, lyddagbog, field recording osv. til en sammenhængende collage, der stadig tager lytteren i hånden og fortæller en historie.

Et godt eksempel, der kan tjene som indgang til Soundwalk Collectives værk, er ‘Kill the Ego: New York recordings 2002′. Et episk, lyd essay komponeret af 10 års optagelser fra rundt omkring i New York; fragmenterede tanker fra digtere, ludere, profeter, visionære og fortabte børn krydret med fyldige stereooptagelser fra kvarterer, gadehjørner og caféer.
Du kan lytte til radiocollagen her

Soundwalk Collectives 10 års virke fejres på den London baserede eksperimentalradio Resonance.fm, som i løbet af november og december sender udvalgte programmer. Du kan besøge Soundwalks hjemmeside her, og lytte til de 10 programmer, som Resonance også sender.

Soundwalk har desuden en meget interessant blog, hvor de ofte poster field recording optagelser, som de har foretaget rundt omkring i verden. Her senest optagelser fra Rub’ Al Khali ørkenen, hvor Soundwalk rejste rundt i 45 dage med deres optageudstyr.

records