’Ord, stemmer, lyd og betydning’

Dette SNYKradioprogram handler om lyden af digte og om at bruge ord som musikalske komponenter i lydkunst. I programmet hører vi forskellige bud på hvordan man kan arbejde med ord og stemmer som lyd, og om hvad der sker med betydningen af ord når man lytter til dem som musik.

SNYKradio møder lyddesigneren og phd-studerende Marie Højlund, der sammen med billedkunstneren Elle Mie Ejdrup Hansen i 2011 har lavet lydinstallationen LYSOGSTEMMER, ud fra østjyske stemmer der læser op af Inger Christensens digt LYS.

Forfatteren Morten Søndergaard har også arbejdet meget i krydsfeltet mellem ord, digte, lydkunst og musik, og fortæller om projektet ’’Hjertets Abe Sparker Sig Fri’’ som han har lavet sammen med musikerne Jakob Schweppenhäuser og Emil Thomsen, og om hans ord-improvisationer med trommeslageren Q.

Selvom de kommer fra baggrunde henholdsvis lysdesign og litteratur har de en fælles interesse i at undersøge forholdet mellem lyd og betydning, og i at udvide relationen til digte og ord gennem lyd, rum og interaktion.

Begge de projekter vi hører om i programmet, har også hjemmesider hvor man selv kan gå på opdagelse i deres universer af ord, lyd, billeder og bevægelse.

Lyt til flere stemmer på: www.lysogstemmer.dk og leg videre på www.schwth.com

Medvirkende:
Marie Højlund
Morten Søndergaard

Vært og tilrettelæggelse: Camille Roth