Når kunstnere sender radio

Et program om hvordan det kan lyde, når kunstnere sætter sig for at lave radio og starte radiostationer.

Mød bl.a. Louise Vind Nielsen, der som sit afgangsprojekt fra Det Jyske Kunstakademi i år sendte live radio i 4 dage fra sin egen radiostation ”Den midlertidige radio for frisk luft og en verden med færre mure”. Lyt på udsendelserne her

Eller hør hvad der foregår på kunstneren Hannah Heilmanns internetradio ” General Booty of Work”, der lige nu er en del af udstillingen 24 Spaces på Malmø Kunsthal. SNYKradio har talt med hende med om, hvad hun som kunstner tænker, at hun kan bruge radiomediet til. Find radiostationen på http://generalbootyofwork.net/

Og så anbefaler og spiller SNYKradio klips fra forskellige internationale kunstradio-projekter, som igennem de sidste tiår har anvendt internettets muligheder til at lave eksperimenterende radio. Bl.a. den 744 timers lange og radikalt kedelige radio “Radio Boredcast” eller “Radio Aporee”, som i et væk spiller tilfældige lydoptagelser fra rundt omkring på kloden.

Pas på at de ikke kun sidder derhjemme og skruer på frekvenserne, men også sørger for at gå på opdagelse i den favre verden af internetradio, som byder på en masse radikalt radio.

Er du mere nysgerrig på kunstradio og radiokunst, så kan du gå på videre opdagelse under fanen RADIOVENNER på snykradio.dk.

Vært og tilrettelæggelse: Jan Høgh Stricker
Medvirkende: Louise Vind Nielsen og Hannah Heilmann

Når kunstnere sender radio