Fri på den rigtige måde – Et portræt af komponisten Niels Rønsholdt


SNYKradio præsenterer her et portræt af den unge fremadstormende komponist Niels Rønsholdt, som i år er festivalkomponist på Klang – Copenhagen Avantgarde Music Festival, der finder sted fra den 31. maj til den 5. juni. Rønsholdt er født i 1978 og hans musik tæller alt fra eksperimentelle operaer, lydinstallationer over performances til regulær koncertmusik.

I udsendelsen dykker vi ned i Rønsholdts to seneste operaeksperimenter, enmands-performanceoperaen Ord for Ord, som blev uropført ved SPOR festival i maj måned i Århus, og hans prisvindende opera Me Quitte fra sidste år, hvor Rønsholdt har vendt en fransk kærlighedssang om, og synger baglæns fransk. Sidstnævnte kan opleves på Klang Festivalen lørdag den 31. maj kl. 20.00 i en orkesterversion med DR Underholdningsorkestret i samarbejde med Scenatet, og med sangerinden Kira Skov som den anden solist på scenen sammen med Niels Rønsholdt.

Velkommen indenfor i Rønsholdts univers til en snak om intimitet og musik.
—-
Læs mere om Niels Rønsholdts koncerter på Klang Festivals hjemmeside:klang.dk/en/
Ord for ord opføres på ACTS Festival i Roskilde søndag den 15. juni:www.samtidskunst.dk/udstillinger/acts
Besøg Niels Rønsholdts hjemmeside her, bl.a. med en masse lydeksempler fra hans tidligere værker: www.nielsroensholdt.dk/
—-
Interview: Thorbjørn Tønder Hansen
Tilrettelæggelse og speak: Jan Høgh Stricker