Arrangement: Recordings – to dage med lydkunst 15.-16. december

Larmende rejer, gribbe i aktion, lyden af elektroniske impulser i døde menneskekroppe. Fra himmel til dybhav er verden fuld af lyde, ingen bemærker.

Og dog. I weekenden 15.-16. december byder Cinemateket i samarbejde med CPH:DOX og LAK – festival for nordisk lydkunst – på fem af de mest interessante udøvere af lydkunst-genren kaldet ’field recording’. Field recording handler om at indfange virkelighedens lydlige fænomener med mikrofon – men i disse tilfælde er optagelserne forstærket og kunstnerisk bearbejdet, ofte med fantastiske, overraskende og tankevækkende resultater.

Touch_Music_-_Chris_watson_by_Kate_Humble

RECORDINGS sætter over to aftener fokus på en genre, der kun spredt er blevet introduceret i Danmark. Til gengæld kan vi byde velkommen til de fremmeste internationale navne inden for denne vidtforgrenede genre: Jana Winderen, CM von Hausswolff, Chris Watson, Eric La Casa og Thomas Köner.

De fem kunstnere har hver især udviklet egne praksisser udi mikrofonkunsten. Der vil ikke være noget visuelt materiale til disse arrangementer. Ingen film at se. Kun lyd.

Efter lørdagens sidste koncert åbner vi en RECORDINGS-bar med billige øl, og der vendes generelt underlige vinyler. Søndag vil alle fem kunstnere deltage i en uformel talk og svare på spørgsmål fra publikum.

=======
PROGRAM:
(web: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=7943)
=======

fieldrec201

Og skulle du få lyst til selv at gå i krig med at optage og opfange verden, så har field recorderen Paul Virostek her lavet en nem brugerguide til at komme i gang – klik dig videre her ‘4 ways to grow a field recording career‘. Også manden bag strongsound, Tom Armstrong, har lavet en guide til field recording, som har en lidt mere teknisk karakter med fokus på udstyr – Den kan de se her A guide to field recording